Kvalitně posnídat před dobrodružstvím v přírodě, to je přece grunt! Díky naší nové řadě rýžových kaší si teď můžeš dopřát pořádnou dávku chuti a energie i pod vrcholem osmitisícovky. Už tak krémovou rýži arborio vaříme rovnou v kokosovém mléce, aby byla ještě lahodnější. No a protože jsme velcí poctivci, s ovocem jsme ani trochu nešetřili. Zato chemii jsme ani na tuhle túru nepozvali, takže žádné umělotiny – sladíme jenom kokosovým cukrem. Váha 97 g (300 g finálního jídla).
O jídle
Je libo autentickou příchuť lesa? Ale prosím! Poctivá porce ostružin, malin a rybízu v kombinaci s kokosovým cukrem tě spolehlivě nastartuje před jakýmkoliv outdoorovým dobrodružstvím. Po téhle baště by se v lese neztratil ani Jeníček s Mařenkou!
Složení
Kokosové mléko (38 %), voda, rýže arborio (10 %), kokosový cukr, ostružina (5,3 %), malina (4,7 %), rybíz (3,3 %), sůl.
Nutriční hodnoty
100 g | Jídlo | ||
---|---|---|---|
Energetická hodnota | kcal | 515 | 500 |
Energetická hodnota | kJ |
|
2095 |
Tuk | g | 27,0 | 26,0 |
Nasycené tuky | g | 22,0 | 21,0 |
Bílkoviny | g | 6,0 | 5,8 |
Sacharidy | g | 61,0 | 59,0 |
Cukry | g | 20 | 19 |
Sůl | g | 0,6 | 0,6 |
Základem jsou 100% přírodní suroviny
Bez nich prostě přírodní jídlo neuděláš, ani kdyby ses rozkrájel/a. Maso i zeleninu bereme čerstvé, chlazené od lokálních dodavatelů. Nepouživáme žádné polotovary a všechno si připravujeme poctivě sami od základu. No řekněte, kdo z vás má během treku nebo dovolený tak čas a chuť tohle řešit?
Když už máme ty nejlepší suroviny, tak jim musíme dopřát taky odpovídající péči. U nás nenajdeš žádné automatizované výrobní linky. Každá porce jídla projde rukama našich kuchařů - srdcařů, kteří si s jídlem doslova hrají. Bohužel musíme psát i to, že všechna jídla jsou nejdřív klasicky uvařena než se suší, případně sterilují. Jestli si teď říkáš, že je to přece jasný, tak bohužel to dnes je spíš výjimka. To všechno děláme jen proto, aby sis mohl/a ve spacáčku mlaskat blahem.
Máme hotové jídlo. No a co ted' s ním? Aby vydrželo opravdu cokoli a drželo s tebou krok ať už se vydáš kamkoli, musíme s ním udělat pár kouzel. Kouzla máme celkem dvě a to vakuové sušení, nebo sterilaci. U obou je unikátní to, že si jídlo zachová svou přirozenou chuť a nutriční hodnoty a i po X letech je stejné, jako čerstvé uvařené. Vakuové sušení používáme pro co nejlehčí jídla do batohu, sterilaci pak pro jídla, u kterých není takový tlak na nízkou váhu, nýbrž na rychlost přípravy.