Victorinox Nůž kuchyňský 18cm dřevo
Univerzalni kucharsky nuz. Vyuzijete-li nuz s sirokym ostrim, bude povrch rezu hladky a uhledny. Ucelem hladkeho a ostreho okraje je to, aby ze syroveho ovoce nebo masa na krajeci prkenko uniklo co
Ostrým kuchařským nožem lze nakrájet na tenké plátky i rajské jablko, křupavý chléb, nasekat pórek, okurku, nakrájet a naporcovat tvrdší druhy zeleniny, naporcovat maso nebo ryby, očistit a nasekat cibuli, stranou nože utřít česnek, nadrtit pepř a pod. Do rukou profesionálních kuchařů se nejčastěji dostávají zejména větší kuchařské nože.
- délka čepele 18 cm
- čepel vyrobena z kvalitní nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku
- protiskluzová ergonomická rukojeť ze dřeva palisandru
Doplňkové parametry
Kategorie: | kuchyňské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1884 otevřel Karl Elsener svou dílnu v Ibach-Schwyz. V té době bylo Švýcarsko ještě jednou z chudších zemí Evropy. V prvních letech Karl Elsener pracoval na boji proti chudobě a nezaměstnanosti v povodí řeky Schwyz, vytvářel pracovní místa a pomáhal zastavit emigraci. V roce 1891 dodal poprvé vojenský nůž švýcarské armádě.
V roce 1897 pokračoval ve vývoji švýcarského důstojnického a sportovního nože – dnes ikonického švýcarského armádního nože – a vytvořil základ pro prosperující společnost, která se dokázala udržet na světové scéně. Od té doby jeho duch solidarity, hluboké kořeny v regionu a silná oddanost pevným hodnotám formovaly filozofii společnosti Victorinox.
Dnes je Victorinox celosvětovou společností s pěti kategoriemi výrobků: švýcarské armádní nože, domácí a profesionální nože, hodinky, cestovní potřeby a vonné látky. Švýcarský armádní nůž je hlavním výrobkem a má průkopnickou úlohu ve vývoji všech kategorií výrobků.