Těstoviny s vysokým podílem cvrččí mouky jsme exkluzivně vyvinuli s parťáky z české firmy SENS. O cvrčcích se mluví jako o superpotravině budoucnosti. Jsou stejně kvalitním zdrojem bílkovin jako hovězí maso nebo ryby. Jejich chov je ale násobně ohleduplnější k životnímu prostředí a jejich konzumace šetrnější ke zdraví a pohodě našeho těla. Prostě maximum energie s minimálními dopady na přírodu. Tu kolem nás i v nás samotných.
O jídle
Jemně pikantní krémová omáčka spojuje kulinářské inspirace západní Afriky, francouzské a španělské kuchyně. Výběrové kuřecí maso, smetanu, tymián a oregáno doplňuje papriková klobása a špetka pepře.
K plné chuti syté omáčky jsme navíc přidali proteinové penne s podílem cvrččí mouky SENS. Výsledkem je lahodná bomba, která dodá dostatek energie i při těch největších výkonech.
Složení
Kuřecí prsa (26%), SENS těstoviny (25%) (semolina (80%), cvrččí mouka (Acheta domesticus) (20%)), smetana, papriková klobása (vepřové maso, sůl, paprika, kmín, česnek), cibule, sýr Parmesan (mléko, syřidlo, sůl), mouka kukuřičná, mouka rýžová, olivový olej, sůl, petržel, paprika sladká, česnek, pepř bílý, oregáno, tymián, bazalka, pepř.
Nutriční hodnoty
|
|
100 g |
Jídlo |
Energetická hodnota |
kcal |
516 |
826 |
Energetická hodnota |
kJ |
2160 |
3456 |
Tuk |
g |
29,0 |
46,0 |
Nasycené tuky |
g |
14,0 |
22,0 |
Bílkoviny |
g |
32,0 |
51,0 |
Sacharidy |
g |
31,0 |
50,0 |
Cukry |
g |
1,3 |
2,1 |
Sůl |
g |
1,9 |
3,0 |
Základem jsou 100% přírodní suroviny
Bez nich prostě přírodní jídlo neuděláš, ani kdyby ses rozkrájel/a. Maso i zeleninu bereme čerstvé, chlazené od lokálních dodavatelů. Nepouživáme žádné polotovary a všechno si připravujeme poctivě sami od základu. No řekněte, kdo z vás má během treku nebo dovolený tak čas a chuť tohle řešit?
Ruční vaření podle tradičních receptur
Když už máme ty nejlepší suroviny, tak jim musíme dopřát taky odpovídající péči. U nás nenajdeš žádné automatizované výrobní linky. Každá porce jídla projde rukama našich kuchařů - srdcařů, kteří si s jídlem doslova hrají. Bohužel musíme psát i to, že všechna jídla jsou nejdřív klasicky uvařena než se suší, případně sterilují. Jestli si teď říkáš, že je to přece jasný, tak bohužel to dnes je spíš výjimka. To všechno děláme jen proto, aby sis mohl/a ve spacáčku mlaskat blahem.
Nakonec přichází high-tech konzervace
Máme hotové jídlo. No a co ted' s ním? Aby vydrželo opravdu cokoli a drželo s tebou krok ať už se vydáš kamkoli, musíme s ním udělat pár kouzel. Kouzla máme celkem dvě a to vakuové sušení, nebo sterilaci. U obou je unikátní to, že si jídlo zachová svou přirozenou chuť a nutriční hodnoty a i po X letech je stejné, jako čerstvé uvařené. Vakuové sušení používáme pro co nejlehčí jídla do batohu, sterilaci pak pro jídla, u kterých není takový tlak na nízkou váhu, nýbrž na rychlost přípravy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adventure menu je Česka značka která vznikla v roce 2011 a specializuje se na outdoorové jídlo. Adventure menu je plnohodnotné jídlo, které se ručně vaří v České republice. Do Adventure Menu se nepřidávají žádné chemické látky. Přesto je trvanlivost těchto pokrmů 3 roky. Tajemství dlouhé trvanlivosti spočívá ve sterilizaci. Adventure Menu je připravováno za velice vysokých teplot a následně prudce zchlazeno. Tak se zničí veškeré škodlivé mikroorganismy, ale zároveň jsou zachovány všechny vitamíny a minerály.